RiotMinds forum

Officiellt forum för Trudvang, Drakar och Demoner & Götterdämerung. Official forum for Trudvang Chronicles

Spelledare

Gastarnas Ö

Ett forum för alla spelledare att diskutera äventyr, hemligheter och annat som bara är för SLs ögon. Varning Spoilers :!:

by prokke » 02 Mar 2017, 21:14

I det andra spelmötet tar sig gruppen upp till skarvön. De simmar över, men strular med simmandet och tappar ett mycket dyrt svärd på vägen över.

Väl över på skarvön inser de snart att det inte finns mycket timmer att bygga mast av, men de ser sig omkring och hugger ner de träd de tror kan gå att använda. De upptäcker även att de inte är ensamma på ön, Tord Snedseglare går omkring och samlar ägg.

Tord förklarar att alla är gastar på ön och även att man själv riskerar att bli förvandlad till gast om man stannar på ön.

När Tord säger detta, tittar rollpersonerna på Tords jolle... Och sen igen på Tord.... Tillbaka på Tords jolle....

Tord backar snabbt tillbaka till jollen och skjuter snabbt ifrån sig från land. Han skriker att de har en månad på sig efter nästa fullmåne sen är det kört. (Som SL fick jag känslan av att Tord låg rätt pyrt till här. RP:na hade nog kunnat dräpa Tord och ta jollen själva).

Gruppen tar sig vidare till nästa ö, simmar över, tar sig fram till tornet och hör ett högt skrik från land. Där har gripen slagit den häst gruppen hyrt för att dra timmer. Gripen sliter med sig köttstycken och lyfter för att återvända till tornet, magikern i gruppen kastar en eldkvast mot gripen som då surnar till och siktar in sig på gruppen. De får fly in i ruinen där de hittar trappen.

De har haft hjälp av två sjömän från skeppet de kom med till ön dag 1, de sjömännen chansar på att simma i land. Spelargruppen hittar det som är gömt i tornet och tar sig i land när gripen är upptagen med att kalasa på häst och sjömän.

Spelargruppen tar sig vidare mot träskområdet i norr.
prokke
 
Posts: 6
Joined: 29 Jan 2017, 23:03

by sos » 14 Mar 2017, 00:01

Äventyret tog sin lilla tid att spela igenom, och resulterade i två döda, men återstående lyckas lyfta förbannelsen. Något som i sin tur borde ge dem lite extrapoäng/fördelaktigt rykte för när de senare försöker mönstra ombord på månvind.
sos
 
Posts: 5
Joined: 13 Jan 2017, 23:57

by sos » 14 Mar 2017, 00:06

Några av de kartor som användes..
Image

Image

Image

Image

Image

Image
sos
 
Posts: 5
Joined: 13 Jan 2017, 23:57

by crilloan » 09 Mar 2018, 20:20

Fina kartor!

norpar nog dom när jag väl får ihop till nästa spelmöte

7C
crilloan
 
Posts: 6
Joined: 04 Jul 2017, 11:45

by crilloan » 09 Mar 2018, 20:25

Klaatu wrote:Härligt att se. Mer sådant. Om du har litet för dig skulle det vara kul att se en karta till Skymningshavets gåtor. Jag tänker mig främst en "världs-" karta som består av ett stort hav med ett hundratal öar i varierande storlek. Jag tror att många spelledare skulle uppskatta en sådan.


Jag skulle vilja få ihop en karta över hemlandet och riktningar till Tareema öknen osv.

Kommer Kaldarox att vara den värden som skymningshaveet utspelar sig i?

/C
crilloan
 
Posts: 6
Joined: 04 Jul 2017, 11:45

Previous

Return to Spelledare

cron

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

View new posts