RiotMinds forum

Officiellt forum för Trudvang, Drakar och Demoner & Götterdämerung. Official forum for Trudvang Chronicles

Regler

Regelfrågor om DOD online, samt konvertera karaktärer

Regelforum för Trudvang. Här ska alla diskussioner och frågor om regler ställas.

by Sredna » 09 Apr 2016, 17:54

Hej!

Jag har egentligen två frågor som jag tänkte lyfta. Det fösta handlar om hur Discipliner och fördjupningar fungerar i DOD online. Har jag tolkat det rätt det är potentiellt möjligt att nå upp i färdighetsvärde 25 på vissa specifika slag. Tex: Brynjolf skall skapa en stridsklubba i järn, eftersom att han har färdighetsvärde 10 i färdigheten skötsel, samt har nivå 5 i disciplinen hantverk(+1/nivå) samt nivå 5 i fördjupningen hårda material (+2/nivå). Så måste han klara ett färdighetsslag på 25 eller under för att lyckas? Hur skall man ställa sig till detta? Är tanken att det skall vara som osannolikt/ dyrt att specialisera sig så hårt på ett område, att det aldrig kommer ske att en karaktär kan nå upp till fv 25?

Min andra fråga rör att konvertera karaktärer från Jubileumsutgåvan (DOD8?) till Online utgåvan( DOD9?) Samtliga karaktärer i vår grupp ligger på en erfaren nivå enligt Jubileumsutgåvan( 200äp). Jag har då en tanke på att konvertera rakt över till de 500 Äp som online versionen anger som erfaren. Är jag inne på rätt tänk?
En nyskapad karaktär i jubileumsutgåvan får även 80 Äp som denne kan lägga på olika färdigheter beroende på folkslag och bakgrundsmiljö. I online utgåvan så ser jag att det är bundet till vilken arketyp en väljer, samt vad en väljer för nivå på sina positiva resp negativa karaktärsdrag. Jag har då en tanke om att en kan lägga 50 poäng inom den färdighet som korresponderar mot ens arketyp, samt att man även får 50 poäng som kan läggas på vilka färdigheter som helst (istället för att få poäng utifrån sina karaktärsdrag). Sammanfattningsvis så kommer karaktären gå från 280 färdighetspoäng i Jubileumsutgåvan till 600 färdighetspoäng i onlineutgåvan.
Vad tro ni om detta? Input och synpunkter uppskattas! :)
Sredna
 
Posts: 8
Joined: 28 Jan 2016, 17:54

by Magnus » 11 Apr 2016, 14:50

På första frågan så regleras FV utifrån vad som ska tillverkas..
En smed med FV 25 behöver knappast slå ett färdighetsslag för att tillverka en hästsko... Men däremot kan smeden mycket väl få - 15 för att tillverka ett mästersmitt svärd!

På andra frågan så rekomenderar vi att strunta i poängen.. För över FV rakt av.. Hade hen X i smide så ska hen ha X i smide även i denna utgåva.. Skulle någon fördjupningen/disciplin ha ändrats eller försvunnit försök hitta närmast liknande och sätt ut nivå på den istället

GameOn
Magnus
User avatar
Magnus
Allsmäktig
 
Posts: 39
Joined: 28 Jan 2016, 16:01

by Sredna » 13 Apr 2016, 16:00

Ah okej men då förstår jag tänket bättre, man skall tänka på det lite mer dynamiskt. Tack för rådet om konverteringen! Känner spontant att det förslag jag tänkte på innan var aningen krångligt.
Sredna
 
Posts: 8
Joined: 28 Jan 2016, 17:54


Return to Regler

cron

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

View new posts